Specielle knæbandager på begge knæ har gjort, at 51-årige farmakonom Suzan Behr igen kan spille tennis næsten hver dag, gå til fitness-boksning, lave forskellige styrketræningsøvelser i hjemmet samtidig med, at hun nu i langt mindre grad har behov for smertestillende medicin. ”Med knæbandager kan jeg bevæge mig og dyrke sport. Det er hårdt at have dem på, da de sidder helt tæt og strammer, men de støtter og gør, at jeg kan få min dagligdag til at fungere. Måske nok i et lidt langsommere tempo end tidligere. Uden knæbandager er jeg helt smadret.”

Falder på ski

Suzan Behrs problemer begynder i 2011, hvor hun er ude for en skiulykke i Norge. Hun falder og kan ikke støtte på venstre ben. På sygehuset i Lillehammer konstaterer man en revne i venstre knæskal og muligvis også en meniskenskade. Tilbage i Danmark lyder dommen, at hun har fået både en korsbånds- og menisken skade. Desuden bliver hun diagnosticeret med slidgigt i begge knæ. ”Jeg får en kikkertoperation for min meniskenskade og forsøger ellers at fungere ved at lave forskellige øvelser. Ulykkeligvis vrider jeg ca. et år senere om på venstre knæ, er igennem endnu en kikkertoperation i knæet og har derefter stærke smerter.”

Smertelindring

Det er en fysioterapeut, der foreslår Suzan Behr at få en knæbandage og det gør, at hun pludselig kan bevæge sig igen. ”Indimellem har jeg smerter. Det kan være efter en hård dag på mit arbejde, men så ved jeg, hvad der skal til. Det drejer sig om hvile, så jeg går i seng og laver desuden de øvelser, der kan hjælpe. De hænger på skabsdøren i soveværelset. Tidligere spiste jeg en del piller for mine smerter. Men de styrer ikke mit liv i dag. Det gør jeg selv. Og knæene har det endda så godt, at jeg ved festlige lejligheder også kan gå i stiletter og føle mig lidt feminin.”