Det viser det nærvær, den kreativitet og de skræddersyede løsninger efter ens egne mål og behov, der arbejdes med i et intensivt rehabiliteringsforløb.

Midt i træningslokalet står Preben i sine skistøvler fastgjort med velcro til hver sin guldskrubbe. Foran går en fysioterapeut og trækker ham frem på gulvet fra sving til sving.

”Det så sikkert helt idiotisk ud, men det virkede,” konstaterer han om en af øvelserne og tilføjer:

”Det viser det nærvær, den kreativitet og de skræddersyede løsninger efter ens egne mål og behov, der arbejdes med i et intensivt rehabiliteringsforløb.”

Preben Bergholdt på 70 år fik for to år siden to blodpropper i hjernen og blev lam i højre side af kroppen. Behandlingen i kommunen nogle timer om ugen gav fremgang og med henvisning til et forløb i privat regi, over flere uger på fuld tid, skete der en yderligere mærkbar bedring i hans tilstand.

Skiløb, jagt og kartoffelskrælning

”Ud fra det, der giver mig livskvalitet, havde jeg to mål: Jeg ville gerne kunne stå på ski igen og fortsætte med at gå på jagt. Begge dele lykkedes, og jeg er netop kommet hjem fra skiferie i Østrig,” påpeger Preben Bergholdt.

Også de fleste af hverdagens aktiviteter kan han nu deltage i igen.

”Min kone havde et tredje mål: At jeg skulle kunne skrælle kartofler. Det mål er også nået - heldigvis eller desværre, alt efter synsvinklen,” siger Preben Bergholdt med et befriende grin.

Preben Bergholdt på ski efter blodprop i hjernen.

Preben Bergholdt på ski del 1

Preben Bergholdt på ski del 2