Han fodrede sine dyr, tog et reb og kørte ud i skoven. Christian Hansen var fast besluttet på, at smerten nu skulle have en ende. Han havde været på hospitalet flere gange, uden at have fået den rette hjælp. På dette tidspunkt fik han anfald otte gange om dagen og hver gang med en times varighed. Selv morfin kunne ikke fjerne smerterne. “Det føles som om, man bliver stukket i øjet med en kniv, hvorefter den bliver drejet langsomt rundt. Det er fuldstændigt uudholdeligt,” siger Christian Hansen.

Vil oplyse om Hortons Hovedpine

Mens han sad ude i skoven med rebet over skødet og tænkte over, om han nu skulle gøre det forbi, så ringede hans mobil. Det var en journalist, der havde brug for svar på nogle spørgsmål. Christian kunne hjælpe journalisten, og det gav ham en følelse af, at der var behov for ham. Han lagde rebet til side og valgte i stedet at kæmpe imod hans smerter. “Jeg besluttede mig for ikke at lade smerten styre mig og i stedet gøre, hvad jeg kunne for at hjælpe andre i samme situation,” siger Christian Hansen, der nu fem år senere, er formand i Hortons Hovedpineforening.

6 år før Hortons-diagnose

Der går i gennemsnit seks år, før en person med Hortons hovedpine får stillet den rette diagnose. Der findes nemlig meget få hospitaler i Danmark, hvor lægerne er specialister i sygdommen, der også er kendt som selvmordshovedpine eller klyngehovedpine. “Det er en ukendt lidelse, og jeg skulle selv til Glostrup Hospital, før jeg fik stillet diagnosen og behandlingen kunne tilrettelægges,” siger Christian Hansen. Behandlingen gør, at han nu kun får ét anfald om dagen med en varighed på omkring 20 minutter. Christian Hansen er selv kroniker og har hovedpine hver eneste dag. Men mange andre med Hortons hovedpine får anfald i klynger med måneders mellemrum.