”Med blåt lys behandlinger er der ingen bivirkninger, og jeg kan gøre det lige så tit, jeg vil, og når jeg vil. Jeg passer det bare ind om aftenen, når jeg alligevel støvsuger og laver mad eller sidder foran fjernsynet,” siger Rebekka Bonke Rost-Hülsen. Rebekka Bonke Rost-Hülsen har levet med sin psoriasis i 14 år. Hun opdagede det som 23-årig, da hun fik pletter i hovedbunden.

Besværlig planlægning

”Først behandlede jeg bare lokalt i hovedbunden med forskellige shampooer, cremer og tjære-kure. Men så begyndte det stille og roligt at sprede sig til kroppen, og så blev det nødvendigt med recept-medicin at smøre på,” Rebekka Bonke Rost-Hülsen. Ud over salver og cremer er UV-lysterapi en af behandlingsmulighederne mod psoriasis.

Fik psoriasis over hele kroppen

”Da jeg havde fået det ud over hele kroppen, begyndte jeg endvidere at gå til UV-lysbehandlinger på en hudklinik. Det fik jeg hvert år i en årrække for at være klar til sommeren og for at undgå spørgsmål som ’hvad er det, du har der’. Den lysbehandling var ok, da den tog hele kroppen, men man må kun få et vist antal behandlinger pga. risikoen for hudkræft,” fortæller Rebekka Bonke Rost-Hülsen og tilføjer, at det jo desuden kræver, at man møder op til aftalt tid, evt. tager fri fra arbejde mv.

Fleksible behandlinger med blåt lys

Den lille bærbare enhed med blåt lys kan man derimod bruge derhjemme, og det giver frihed og fleksibilitet. ”At det er sundt og uskadeligt giver mig ro i sindet, for jeg behandler bare mig selv, som jeg vil. Jeg behandler mest armene, så jeg kan have bare arme hele året. Modsat behandlingerne med lysterapi hos hudlægerne, der kun var op til sommeren, og hvor jeg så gik i langærmede bluser resten af året,” siger Rebekka Bonke Rost-Hülsen.