Thomas Rode har, ligesom så mange andre, levet af havregryn med mælk. Lige indtil den dag han for alvor oplevede, hvordan en kostændring, som bød på mange proteiner og mere fedt, gav ham en ny krops- og mæthedsfornemmelse: "Der er stor forskel på at føle mæthed i maven og i hjernen. Med den rigtige mængde protein og fedt, sender receptorerne i mavesækken besked til hjernen om, at nu er man mæt. De fleste vil opleve en langt mere behagelig mæthed, som varer i lang tid. Og så taber de fleste sig også ved at spise flere proteiner, fordi de ikke har brug for at overspise længere."

Forkert kostsammensætning

Man skulle ellers tro, folk blev sundere, nu hvor kvalitetsråvarer og information om sund livsstil er let tilgængelige for de fleste. Men nej. Vi bliver tykkere og tykkere. Thomas Rode har selv et par betragtninger her, og det er, at vi ikke spiser nok grønt. Man bør faktisk spise mellem 600 og 1000 gram rå og tilberedte grøntsager sammen med sin protein og fedt dagligt - og så er der den faste genganger: "Jeg møder oftest tid som en barriere hos folk. Når man står i supermarkedet, vil man hellere læse, at det kun tager 3 minutter at tilberede fremfor at læse, hvad der er i pakken. Det er jo galt fokus." Og resultatet bliver, at vi får en forkert sammensat kost, som ikke gør os ordentligt mætte. Og netop mæthedsfornemmelse er en vigtig grund til, at så mange mennesker bliver overvægtige:

Æg og bacon hver morgen

"Vi fylder os med ting og sager, som ikke giver mæthedsfornemmelse. Det betyder, at vi hele tiden har brug for at ”fylde på” med kaffe og snacks for at kunne holde et energiniveau gennem dagen. Når man spiser den rette mængde protein og fedt, bliver man mæt, og man får mere energi, og det giver måske i sidste ende overskud til en gåtur eller til at tage cyklen på arbejde." Ifølge Thomas Rode burde flere turde prøve at justere på deres madindtag. Her nævner han, at hvis man i bare en uge prøver en mere proteinholdig morgenmad bestående af f.eks. røræg med bacon eller en god brunchpølse til morgenmad, vil man med garanti føle sig mæt i længere tid og få mere energi.