Peter Larsen er blandt de danskere, der rejser til udlandet for at få lavet billige rodbehandlinger, tandkroner og tandimplantater. Han er lige nu midtvejs i behandlingen - ti tandkroner og en stribe rodbehandlinger - som han får foretaget ad to omgange.

Ordnede patientforhold

Opholdet i Polen, personalet på klinikken og kvaliteten i behandlingen er Peter Larsen yderst tilfreds med. ”Jeg havde en god kommunikation på engelsk med klinikchefen, inden behandlingen startede. Et startmøde er ekstremt vigtigt, og man får en dansk tolk med hvis nødvendigt,” siger han. Med i pakken for Peter Larsens fem-dages tandpleje i udlandet er indkvartering i lejlighed. ”Det er også billigt og med rigtig fine forhold. Blandt andet er der i lejligheden en mobiltelefon med numre på alle vigtige kontakter kodet ind,” siger han begejstret og fremhæver at både transport, logi og aftale hos tandlægen er arrangeret i forvejen, og at det under hele forløbet er nemt at få fat i de danske arrangører.

Penge at spare på tandbehandlinger

”Jeg sparer cirka to tredjedele på selve tandbehandlingen og samlet set er det under halv pris, da udgifterne til kost og logi er meget lave. Og da Polen er med i EU er det muligt at søge de samme tilskud som i Danmark,” siger han om den økonomiske faktor. Peter Larsen fik anbefalet tandpleje i udlandet af to venner, og han giver gerne stafetten videre, men tilføjer dog: ”Man skal ikke være en tøsedreng, for der bliver virkelig gået til den. Jeg fik på en dag lavet fem rodbehandlinger - på klinikken er de meget effektive,” siger han og tilføjer, at i Danmark skal man tit afsted til behandlinger tre-fire gange for at få lavet bare én tandkrone. Så at få ordnet sine tænder i udlandet sparer samlet set også tid, fordi forløbet er meget koncentreret.